Partiumi emléktúra

A NIT Főváros és Környéke szervezete 15 fő részvételével, április 14-16 között észak-kelet magyarországi és partiumi emléktúrán vett részt, melynek középpontjában a Petőfi év és Kölcsey Himnusza közzétételének 200. évfordulója állt.
A rendkívül tartalmas program állomásai: a csarodai románkori templom, Tarpán a Rákóczi Emlékpark és a Bajcsy Zsilinszky emlékhelyek megtekintése, a nagyari Lurdy kastély, és a középkori templom, a szatmárcsekei Kölcsey emlékhely (koszorúzás) a nagygéci Megmaradás parkja, Szatmárnémeti számos nevezetessége, az erdődi vár (Petőfi emlékhely), az ákosi árpádkori templom, a sződemeteri Kölcsey emlékhely, Érdminszenten Ady szülőháza,a majtényi síkon lévő fegyverletételi emlékmű, a nagykárolyi Károlyi kastély és Kölcsey szobor, Érsemlyénen a Kazinczy család emlékhelyének meglátogatása voltak.
A csoport szatmárnémeti szálláshelye, a Sofia panzió jó választásnak bizonyult.
A sikeres emléktúra előkészítéséért Csizmadia Györgyit és Balahó Zoltánt, kezdeményezéséért, partiumi szakaszának megszervezéséért és a kitűnő idegenvezetésért Kállai Karolinát illeti köszönet. Ki kell még emelnünk hogy az ECB Travel fiatal autóbusz vezetőjét, Simon Gergőt, aki hozzáértése és segítőkészsége mellett politológus hallgatóként nagy érdeklődéssel kisérte a csapatot a program valamennyi állomásán.
Az emléktúra részletesebb fotóanyagát a későbbiekben a honlap galériájában közöljük.