Rendkívüli ülés

Május 27-én a központi támogatások csökkentése miatt a Nagy Imre Alapítvány kuratóriuma rendkívüli ülést tartott, ahol számos, megtakarításra vonatkozó döntést fogadott el. Ami a döntésekből a NIT-et érinti:

Tekintette arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia a NIA és a NIT pénzügyeit különválasztotta, a NIA-tól további támogatásra nem számíthatunk. Arra kaptunk ígéretet, hogy asszisztensünk bérét és közterheit az év végéig a NIA fizeti, a továbbiakról még nincs döntés. A NIT az Emlékház előadótermét rendezvényeire továbbra is térítésmentesen használhatja. Aki közűlünk meg akarja nézni-hallgatni a NIA által szervezett előadásokat, személyesen tegye, mert azok videófelvételei egyelőre szünetelnek.

Így ebben az évben jelenleg az MTA-tól várható 1 millió Ft-ra, a tavalyról áthúzódott megtakarításokra, a tagdíjakra és tagi támogatásokra, valamint a nagyatádi önkormányzat által felajánlott 100 ezer Ft-ra számíthatunk. Természetesen az elnökség törekszik további támogatások megszerzésére, és arra kéri helyi szervezeteinket, tagjainkat is.